Skip to main content

Raiffeisen Asset Management Raiffeisen Romania Dividend

Obiectiv:

Raiffeisen Romania Dividend isi propune sa capitalizeze pe seama cresterilor pietei de capital locale. Fondul investeste pana la 100% din bani in cele mai importante si lichide companii listate la Bursa de Valori Bucuresti. Avand in vedere ca fondul isi pastreaza expunerea pe pietele de actiuni la un nivel ridicat, indiferent de evolutia pietelor, se recomanda ca orizontul de timp avut in vedere sa fie unul adecvat, peste sapte ani.

Avantaje

Selectie activa Fondul investeste selectiv, managerii de fond aleg sa investeasca doar in companiile de la care se asteapta sa performeze mai bine fata de media pietei.
Randament potential ridicat Este fondul din portofoliul SAI RAM SA cu cel mai ridicat randament potential.
Simplitate Reprezinta un mod simplu si usor de a avea un portofoliu de actiuni, nu presupune efort din partea investitorului in selectia actiunilor alese pentru a investi.
Flexibilitate Fondul permite efectuarea de subscrieri si rascumparari, la valoarea de piata, in mod continuu.

Caracteristici

Univers investitionalin special instrumente financiare tranzactionate in Romania
Tipuri de instrumente in care investesteactiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti, instrumente cu venit fix
Grad de riscridicat
Comision subscriere0%
Comision rascumparare0%
Perioada recomandata de investitieminim 7 ani
Comision preluare ordine*0%

*Informarea are la baza comisionul valabil la data preluarii ordinului, acesta putand varia pana la maxim 0.35%. Astfel, este posibil ca la rascumpararea unitailor de fond, valoarea comisionului sa fie diferita de cea actuala. RBRO nu percepe alte tipuri de comisoane aferente serviciului de preluare si transmitere ordine.

Informatii utile

Cititi prospectul de emisiune inainte de a investi in acest fond!

Performantele anterioare ale unui fond nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare.

Fondul a fost autorizat prin Decizia A.S.F. Sectorul Instrumentelor si Investitiilor Financiare nr. 1439/14.08.2007. Inreg. Registrul A.S.F. Sectorul Instrumentelor si Investitiilor Financiare nr. CSC06FDIR/400038.

Care sunt riscurile investitiei in fonduri?

Pierderile ce pot aparea ca rezultat direct sau indirect, in urma fluctuatiilor pretului de piata al activelor, obligatiilor si al instrumentelor financiare. Riscul de piata cuprinde riscul valutar si riscul ratei dobanzii. 

Riscul ca emitentul unui instrument financiar sa sufere o scadere a capacitatii de rambursare, care poate genera, la randul ei, scaderea valorii obligatiunilor si/sau a instrumentelor pietei monetare si implicit a valorii unitatii de fond. 

Riscul ca anumite instrumente financiare din portofoliu sa nu poata fi vandute intr-un interval scurt de timp fara a afecta semnificativ pretul acestuia.

Riscul ca partenerii contractuali cu care fondul incheie tranzactii sa nu isi poata onora obligatia fata de fond, ca urmare a insolvabilitatii.

Riscul de pierderi rezultate fie din utilizarea unor procese, sisteme si resurse umane inadecvate sau care nu si-au indeplinit functia in mod corespunzator, fie de evenimente si actiuni externe (de exemplu, dezastre naturale). 

Riscurile de manifestare a unui impact financiar negativ asupra performantei fondului, ce poate rezulta din impactul actual sau potential al factorilor ESG asupra activelor sau contrapartilor acestuia.

Riscul de crestere a volatilitatii randamentelor fondului, ce poate rezulta din utilizarea tranzactiilor cu derivate, atat in scopul acoperirii riscului, cat si ca instrument al administrarii active a investitiilor.